Tečaj informatike za umirovljenike

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 28, 2015 |

Umirovljeničke udruge s područja BBŽ sve su kreativnije u kreiranju svojih programa. Ne razmišlja se više o izletima ili radionicama slikanja, već i o informatičkom opismenjavanju.

 

Takav program provodi županijska Matica umirovljenika, koja u bjelovarskoj III OŠ organizira radionice za svoje članove. Radionica se provodi pod nazivom Abeceda informatike, a polaznici će moći naučiti osnove rada na računalu I načine online komuniciranja. Informatička radionica održava se zahvaljujući BBŽ, koja je već nekoliko godina partner umirovljeničkim udrugama. Naime, 2013. Županija je u svom proračunu za umirovljeničke udruge osigurala 200 tisuća kuna, a prošle godine izdvojeno je pola milijuna kuna od kojih je 30 tisuća kuna dobila županijska Matica umirovljenika.

 

Dio dobivenih sredstava Matica troši upravo na informatičko obrazovanje umirovljenika. Damir Bajs, župan BBŽ: “Informatika je nešto što se očekuje i svakodnevnom životu. Naši sugrađani će ovdje naučiti osnove, no dio umirovljenika već ide na napredni tečaj. To pokazuje da ono što radimo zadnje tri godine zapravo daje rezultate.” Osim u Bjelovaru, tečaj informatike za umirovljenike održat će se i u još nekoliko županijskih općina I gradova.