Svjetski dan plesa

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 25, 2018 |

Bliži se kraj plesne sezone, a plesna udruga Gesta Zadar radi na nekoliko projekata. U nedjelju će tako obilježiti Svjetski dan plesa na Trgu pet bunara. Sudjeluje čak 7 udruga: Gesta, Bellus, Plesaonica, zadarske mažoretkinje, Budi ples, Nimeta i Influx.

 

Prezentirat će rad svojih udruga te organizirati likovnu radionicu „ Zašto volim ples“ za svu zainteresiranu djecu .S natjecanja u Samoboru plesači ali i kostimografkinja vratili su se s čak 4 pehara. Na natjecanju je sudjelovalo 650 plesača i preko 20 ansambala iz Hrvatske i Slovenije. Voditeljica Nena Jurišić prije svih nagrada uvijek ističe prijateljstvo, zajedništvo kao i ljubav prema plesnoj umjetnosti. U Kazalištu lutaka Zada 19. svibnja  tradicionalno organizirat će festival u sjećanje na Nives Šimatović Predovan , a sudjelovat će preko 280 plesača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije. 11. lipnja – kruna školske godine bit će u zadarskom HNK- premijera predstave ODGOJOJ 2. No prije toga ,ne propustite zajedno s plesnim udrugama u Zadru obilježiti Svjetski dan plesa, na Trgu pet bunara s početkom u 11 sati.