Svjetski dan plesa i u Splitu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 27, 2017 |

Svjetski dan plesa obilježit će se  u Splitu, 29. i 30. travnja. Više zna Hrvoje Šibenik. Tri mlade plesačice, inače članice splitskih plesnih klubova , povodom dana plesa u gradskom kotaru Spinut  ovog vikenda  organiziraju  plesne radionice i pričaonice.

 

Cijeli događaj nazvan je  i više nego simbolično – “ Proslava Svjetskog dana plesa  “ . Cilj ovog događaja je okupiti plesače i pedagoge različitih stilova, ali i sve one koji istinski vole ples i uživaju u njemu  , kako bi na  što bogatiji  i zabavniji način proslavili  Svjetski dan plesa .  Organizatori  žele upravo kroz radionice i  edukativna pitanja  plesača, odnosno predavača, omogućiti svima prisutnima da se okušaju u novim plesnim stilovima i obogate svoje znanje kroz predavanja o povijesti plesa . Na predavanjima će se također govoriti  o pedagogiji i motivaciji, pravilnoj prehrani , te fizičkoj  spremi plesača .Čitav angažman organizatora  i pedagoga je volonterski te su tako i sve radionice ,odnosno pričaonice besplatne, a sve s  konačnim ciljem da ovaj događaja i u narednim godinama postane  sastavni dio splitske plesne scene. Nema sumnje, ovog će vikenda u Splitu povodm Svjetskog dana plesa svakako biti zabavno .