Svjetski dan kazališta za djecu i mlade

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 20, 2018 |

Dramska sekcija Kulturno umjetničkog društva Lobor obilježila je Svjetski dan kazališta za djecu i mlade prikazivanjem predstava u kojima djeca glume za djecu. Prva je izvedena predstava domaćina Pošteni lopov. Iz susjedne općine Mače stigli su osnovnoškolci sa svojom predstavom Tri priče za sutra autorice Tatjane Zrinski. Predstavu Korak po korak izveli su đaci iz Osnovne škoel Marija Bistrica pod vodstvom Anite Klemar.

 

Iz Srednje škole Zlatar gledali smo predstavu matura.hr autorice Ivančice Tomorad dok je Dramska družina MAG iz zabočke Gimanzije Anutna Gustava Matoša izvela predstavu Krim tim 3 autorice i voditeljice Dinke Tomašković Presečki. Srednjoškolci sa svojim predstavama idu i na državnu smotru Lidrano koja se održava u Primoštenu te im je ovo prilika za generalnu probu.

 

U Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku njeguju dramski izričaj a najbolji dokaz je da su iz te gimnazije potekli i neki od glumaca koji danas čine prvu postavu hrvatskog glumišta kao što je to primjerice Adam Končić.

 

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade vođen je sloganom Povedite djecu u kazalište jer djeca moraju čuti, vidjeti, promišljati, osjećati i slobodno maštati što je najbolje mogla vidjeti publika u Loboru.