Svečano otvorenje sportskog igrališta u Solinu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: rujan 7, 2016 |

Nogometnom utakmicom između ekipe Grada Solina, odnosno Gradske uprave i Mjesnog odbora Priko vode, uz blagdan Male Gospe i Dan grada svečano je otvoreno vanjsko igralište u sklopu školsko-sportske dvorane na Arapovcu.

 

U igralište s tribinama s 380 sjedećih mjesta, uloženo je milijun i 345 tisuća kuna.  Ministarstvo regionalnog razvoja ga je podržalo sa 930 tisuća kuna. Igralište dimenzija 40 puta 20 metara, idealno je za mali nogomet i rukomet. Nakon svakodnevnih obveza u ulozi solinskog gradonačelnika, Dalibor Ninčević je kao dugogodišnji igrač Nogometnog kluba “Solin” sinoć na Arapovcu došao na svoje. Solinjani su već navikli da ih Grad u ovo blagdansko vrijeme daruje, a s posebnom radošću dočekuju svaki korak naprijed koji unaprijeđuje standard njihove djece. Prigodni nogometni susret je završio pobjedom Mjesnog odbora Priko vode, no igralište pripada ponajprije djeci i mladima.

 

Posebice mu se vesele stanovnici naselja Priko vode koje iz godine u godinu broji sve više stanovnika.Da bi svečanost za ekipe, djecu i gledatelje s tribina bila potpuna, pobrinuli su se djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Solin koji su pripremili prigodni domjenak.