Svečano otvorena višenamjenska operacijska dvorana u splitskom KBC-u

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 27, 2015 |

Dva milijuna proračunskih kuna uložila je Splitsko-dalmatinska županija u uređenje suvremene višenamjenske operacijske dvorane u splitskoj bolnici. Dvorana na drugom katu Klinike za kirurgiju u zgradi na Firulama danas je i svečano otvorena.

 

Klinika za kirurgiju splitskog KBC-a danas je svečano otvorila najsuvremeniju operacijsku dvoranu s elektronskom računalnom medicinskom opremom koja uvelike olakšava operacijske zahvate u području abdominalne i torakalne kirurgije.

 

Operacijska dvorana pruža mogućnost izravnog prikazivanja radioloških slika, kao i izravne komunikacije s stučnjacima iz cijelog svijeta putem video-linka. Ova višenamjenska dvorana iznimno je važna za edukaciju, kako studenata, tako i stručnjaka koji će se educirati u splitskom KBC-u. Najviše od cijelog ovog projekta će profitirati pacijenti.

 

Županija Splitsko-dalmatinska uložila je oko 2 milijuna kuna u uređenje i opremanje suvremene operacijske dvorane.

 

Župan Zlatko Ževrnja se nada da će se u budućnosti iznaći više sredstava od strane države za splitski KBC, jer ovoj bolnici i njenim uslugama gravitira više od milijun stanovnika.

 

Ovom dvoranom i novom opremom će najviše profitirati pacijenti, jer će se operacijski zahvati izvoditi kroz minimalno invazivni pristup, a pacijenti će se brže oporavljati i kraće boraviti u bolnici. Bolnica će tim smanjiti troškove liječenja te ubrzati protok operacijskih zahvata i najvažnije od svega, smanjiti duge liste čekanja.