Svečani prijam za kickboxere iz Vrgorca

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 14, 2017 |

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja upriličio je primanje za prvake Republike Hrvatske u seniorskoj i juniorskoj kategoriji Nikicu Radonića i Antu Buloga, članove Kickboxing klub „Sv. Jure“ iz Vrgorca, na čelu s osnivačem i trenerom Davorom Jovićem.

 

 Bivši diverzant 4. gardijske brigade, umiroljeni bojnik HV-a Davor Jović, utemeljitelj i trener kickboxing kluba “Sveti Jure” iz Vrgorca, postigao je vrhunske rezultate s 18-godišnjim Antom Bulogom i dvije godine starijim Nikicom Radonićem, zbog čega su pozvani na svečani prijem u Splitsko-dalmatinsku županiju. Postizati tako zapažene rezultate iz okrilja malog amaterskog kluba je posebna vrijednost koja zaslužuje aplauz. Da bi se nastavili nizati uspjesi ovih mladih sportaša, nužna je kontinuirana financijska potpora za što Županija ima sluha.  S 41 godinom i nekoliko desetaka gelera u sebi, Jović je 1997. godine pobijedio na maratonu s preprekama dugom 76 km i postao vojnik godine. Skromni Jović se nikada nije razbacivao svojim ratnim zaslugama, uvijek je stajao čvrsto na zemlji. Sada njegova čvrtsta ruka vodi naprijed mlade Vrgoračke sportaše.