Svečana sjednica uz Dan SMŽ

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 12, 2018 |

Svečana sjednica Županijske skupštine, u Domu INA Rafinerije nafte u Sisku održana je u povodu Dana Sisačko-moslavačke županije. Sjednica je bila prigoda i za obilježavanja 25 godina postojanja Sisačko-moslavačke županije kao i za dodjelu županijskih nagrada i priznanja.

 

 U 25 godina postojanja, Sisačko-moslavačka županija odolijevala je mnogim usponima i padovima, istaknuto je na svečanoj Sjednici Županijske skupštine održanoj u povodu Dana županije. Ponosan na bogatu povijest županije, na hrabrost i snagu branitelja kao i na tradiciju, uspjehe i rad hrvatskog čovjeka te uspjehe mladih, župan je Ivo Žinić. “Naša županija sa svojim prirodnim mogućnostima i vrijednim ljudima ima svoju budućnost. Sve zavisi o zajedništvu, nama, našim planovima i našoj odgovornosti. Samo jasna vizija može dovesti do ostvarenja kvalitetnih planova i projekata. Naš naglasak treba biti na ljudskim potencijalima koji se ostvaruju u projektima priznatim i od EU.”, rekao je, među ostalim župan Žinić. Dodao je i kako se raduje napretku županije iako je još puno posla pri ostvarenju planova i projekata. Istakao je tek neke od njih, među ostalim, znanstveno-kulturni-obrazovni centar u vojarni u Lađarskoj ulici u Sisku, novu školu u Popovači kao i budući Središnji paviljon u Općoj bolnici dr.Ivo Pedišić Sisak.

 

Župan je podsjetio i na projekte u prometu, istakao važnost projekta PISMO a najavio je i otvaranje Interpretacijskog centra baštine Banovine u Petrinji te izgradnju Kulturnog centra braće Radić u Desnom Trebarjevu. Goran Marić, ministar državne imovine i izaslanik premijera poručio je: “Hrvatska Vlada duboko je svjesna težinskih potreba za jačanjem gospodarstva u svim aspektima i svim dijelovima Hrvatske, a posebice u Sisačko-moslavačkoj županiji. Naročito je to odlučujuće u sferi poduzetništva, stvaranja novih kvalitetnih perspektivnih radnih mjesta, demografske obnove i socijalne osjetljivosti prema nemoćnijim skupinama. Bez toga nema ozbiljne ni odgovorne politike, bez toga svi smo neuvjerljivi. Sve što omogućuju statusni alati Vlade bit će vam na raspolaganju.” Sjednica je bila prigoda i za dodjelu nagrada i priznanja Sisačko-moslavačke županije a Nagradu županije za životno djelo primio je ugledni publicist i novinar Dragutin Pasarić.