Svečana sjednica GV Zaboka

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 24, 2016 |

Zabok je gradić koji zauzima važno mjesto u Krapinsko-zagorskoj županiji. Osim što je drugi po veličini on je gospodarsko središte županije jer se nalazi na geografski povoljnom položaju. Dan grada slavi se 22. svibnja kad je ujedno i blagdan Svete Jelene Križarice, njegove nebeske zaštitnice. Povodom dana grada svake godine se dodjeljuju priznanja zaslužnim pojedincima te ustanovama i tvrtkama za njihove izuzetne zasluge i rezultate koji doprinose razvoju Zaboka te njegovoj promociji u Hrvatskoj i svijetu.

 

Povelja Grada Zaboka dodijeljena je Osnovnoj glazbenoj školi koja djeluje pri Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog. Glazbena škola je počela s radom u veljači 1969. godine kao područni odjel Glazbene škole u Varaždinu te je odgojila brojne generacije glazbenika.

 

Plaketa Grada Zaboka dodijeljena je Ivanu Kšeneku za uspješno vođenje Puhačkog orkestra DVD-a Špičkovina koji je prošle godine na državnom natjecanju osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji.

 

Plaketa Grada Zaboka dodijeljena je i Ivanu Tršinskom koji je ostavio trajan trag u svojem radu u Zagorskom vodovodu koji je pod njegovim vodstvom prvi uveo sustav daljinskog upravljanja na vodospremama i crpkama.