Sve više posjetitelja Starog grada

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 8, 2017 |

Raznolikošću i bogatstvom kulture, vrijednim povijesnim lokacijama, parkovima, očuvanom i zaštićenom prirodom u neposrednoj blizini grada te gastronomskim posebnostima Sisak je, na svoj način, jedinstven i poseban. Da ga posjetitelji sve više kao takvog i prepoznaju svjedoče brojke.

 

Tako je sisačku utvrdu Stari grad, koja je nadaleko poznata po čuvenoj bitci s osmanlijskom vojskom 1593. a u kojoj je postavljen i dio eksponata iz burne sisačke povijesti, lani posjetilo preko 5 000 posjetitelja. U tu brojku nisu uračunati posjetitelji niza manifestacija koje se odvijaju ili ispred ili u atriju tog povijesnog zdanja, spomenika nulte kategorije. Potvrda je to dobrog rada, ponajprije dobro i kvalitetnog osmišljenih programa kojima se privlače posjetitelji, ističe ravnatelj Gradskog muzeja Sisak Vlatko Čakširan. Među njima je i manifestacija Bojevi za Sisak. Ove godine peta po redu srednjovjekovna manifestacija pod nazivom ‘Bojevi za Sisak A. D. 1593’, kojom se želi oživjeti i podsjetiti na jedne od najvažnijih trenutaka u sisačkoj povijesti, bit će održana 17. i 18. lipnja.