Sve spremno za WTA turnir u Bolu

Kategorija: Sport | Objavljeno: svibanj 18, 2017 |

Bol će i drugu godinu za redom biti domaćin vrhunskom profesionalnom ženskom tenisu. Jedini WTA turnir u ovom dijelu Europe održat će se od 5. do 11. lipnja. Provjerili smo kako teku pripreme.

 

Za WTA turnir u Bol s nagradnim fondom od 125.000 dolara, kojeg prati milijardu ljudi u svijetu,  sve je spremno. Na Brač stiže čak 15 igračica iz TOP 100, što se nikada nije dogodila na turnirima iz ove serije. Razlog tomu vjerojatno leži u činjenici da je prošlogodišnji bolski WTA proglašen najbolje organiziranim u ovoj kategoriji.

 

Brojna slavna imena iz ženskog tenisa odlučila su ukrstiti rekete upravo u Bolu, na što su organizatori posebno ponosni.

 

Pozivnicu je dobila i Ajla Tomljanović, a očekuje se i kako će se od ozljeda do turnira oporaviti  Ana Konjuh. Osim natjeteljskog, organizatori predviđaju i zabavni program. Među poslasticama će biti egzibicijski meč između Ive Majoli i Martine Hingis.

 

Kako se WTA u Bolu izvrsno uklapa u strategiju razvoja hrvatskog turizma potvrdio je i Ivo Bašić, glavni tajnik Ministarstva turizma.

 

 

I dok su organizatori turnira lani muku mučili sa zatvaranjem financijske konstrukcije te se turnir sveo na dobru volju i donacije, ove godine sponori će pokriti sve troškove.

 

Organizator turinira za iduću godinu najavljuje još glamurozniju feštu, a već 2019. WTA iz Bola na Braču mogao bi ući u kateogriju od 300.000 dolara.

 

VEZANI ČLANCI