Sve službe BBŽ spremne za turističku i požarnu sezonu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 27, 2017 |

Skori početak turističke, a ujedno i požarne sezone, već je tradicionalno povod za održavanje sastanka Bjelovarsko-bilogorskog Stožera civilne zaštite s predstavnicima žurnih službi, komunalnih poduzeća, udruga građana i tvrtki koje upravljaju javnom infrastrukturom.

 

Prilika je to za upoznavanje uključenih s obvezama i provedbenim aktivnostima za nadolazeće razdoblje, a jedna od važnijih tema sastanka bio je i razgovor o Smjernicama za izradu procjene rizika od velikih nesreća.”Cilj je provjeriti jesmo li spremni za turističku sezonu kroz program Tours i za požarnu sezonu kroz program Vlade posebnih mjera zaštite od požara. Važno je da su operativne snage izradile svoje operativne programe kako će postupiti po ovim programima,a dostavile su ih i Područnom uredu i na uvid Civilnoj zaštiti”-rekao nam je Marijan Radoš, pročelnik Područnog ureda Bjelovar za zaštitu i spašavanje. Očekuje se tako koordiniran rad svih službi, a sve kako bi se I ove godine ponovili prošlogodišnji rezultati. Naime, kako se moglo čuti na sastanku Stožera civilne zaštite, u 2016. godini sve su operativne snage djelovale u skladu s planovima I nije bilo potrebe za podizanjem dodatnih snaga.