Sve je spremno za Lukovo u Novskoj

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 12, 2017 |

Novska ove godine od petka 13.listopada pa sve do srijede 18.listopada obilježava Dan Grada i blagdan svog zaštitnika svetog Luke evanđeliste. Tim povodom za te je dane pripremljen bogat program pod nazivom Lukovo u Novskoj.

 

Iz Turističke zajednice Grada Novske tako ističu da je sve spremno za ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Novske i blagdan novljanskog zaštitnika svetog Luke. Marija Kos, voditeljica funkcionalnog marketinga u novljanskoj Turističkoj zajednici tako je istaknula da je ove godine za program Lukova pripremljen raznovrstan i bogat program koji počinje 13.listopada u 17 sati kada je samo otvorenje manifestacije koja će trajati sve do 18.listopada kada će se uz veliki vatromet i koncert Nine Badrić zatvoriti program ovogodišnjeg Lukova u Novskoj. Tijekom 6 dana Lukova u Novskoj moći će se posjetiti brojni zabavni i kulturni sadržaji dodala je Marija Kos. Među događanjima je i povorka koja pokazuje život Novljana kroz povijest, a u koju su uključene brojne udruge, društva i ustanove. Nakon povorke na rasporedu su 16.folklorni susreti Lukovo u Novskoj, a održati će se i humanitarna utrka Sve za nju koja se održava u nedjelju 15.listopada, a za koju je do sada prijavljeno preko 300 natjecatelja. Ovogodišnje Lukovo u Novskoj imati će i svoj Novljanski ćošak, koji zapravo predstavlja ugostiteljski sadržaj u kojem će se svi novljani i gosti moći osvježiti, te nešto pojesti i popiti, a novljanski ugostitelji će moći predstaviti i svoju ponudu. Inače, cjelokupni program Lukova u Novskoj objavljen je na društvenim mrežama, na stranici gradske Turističke zajednice, kao i samog Grada, a letak je građanima Novske, ali i okolice, distribuiran i na kućne adrese, a sve s ciljem da svi znaju što se, gdje i kada događa za vrijeme novljanskog Lukova.