Sve je spremno za Eurospko rukometno prvenstvo 2018.

Kategorija: Sport | Objavljeno: siječanj 11, 2018 |

U Splitu je sve u znaku rukometa. Kauboji Europsko rukometno prvenstvo u splitskoj Spaladium areni otvaraju sutra u 20 sati i 30 minuta utakmicom protiv Srbije. Istražili smo kako teku posljednje pripreme i što je Split dobio od domaćinstva ovog važnog natjecanja.

 

Sve je spremno za početak Eurospskog rukometnog prvenstva. Potvrdio je to Michael Wiederer predsjednik Europskog rukometnog saveza, koji se u Splitu družio s novinarima.

 

 Europsko rukometno prvenstvo je jedan izuzetno veliki događaj. Svi organizacijski odbori su se maksimalno potrudili. Euro je organiziran u četiri grada i ono u što smo se mi uvjerili, jest da može početi već danas .

 

Iz Organizacijskog odbora uvjeravaju kako će u naredna 24 sata biti, dovršeni i najsitniji detalji u Spaladium Areni, kako bi sve bilo spremno za otvaranje prvenstva, utakmicom Hrvatske protiv Srbije. I problem istočne, nedovršena strana Arene, bit će riješen do sutra.

 

Hrvatska je jedina država kojoj je pošlo za rukom biti domaćin Europskom rukometnom prvenstvu dva puta.

 

Prvenstveno u Hrvatskoj postoji velik interes za rukometom pa je to nagrađeno i od strane Europske rukometne federacije. Hrvatska se već dokazala odličnom organizacijom Europskog rukometnog prvenstva 2000 godine.

 

Za Europsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj akreditirano je 1260 novinara, a sportsko natjecanje premostiti će čak 130 televizijskih kuća. Organizatori vjeruju kako će brojku od milijardu i 65 milijuna gledatelja , koji su pratili prošlo prvenstvo, ovogodišnje značajno nadmašiti. Čak 60 posto ulaznica do sad prodano je turistima, odlična je to promocija Hrvatske i u turističkom svjetlu.

 

Očekivanja od Kauboja su velika, što ekipi na terenu možda stvara dodatan presing , no u Hrvatskom rukometnom savezu o rezultatu kažu.

Uspije li Hrvatska odabrana vrsta izboriti zlato među 16 najboljih europskih reprezentacija, upotpunit će tako jedinu prazninu među zlatnim odličjima, koja joj trenutno nedostaje.

 

VEZANI ČLANCI