Susret muzejskih restauratora i preparatora

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 19, 2015 |

Struka muzejskih konzervatora-restauratora i preparatora uglavnom se događa iza scene te obavljaju svoj minuciozni posao u tišini svog studia, tako da je Susret sekcije restauratora i preparatora prilika da se predstavi njihov rad kako jedni drugima tako i javnosti, a ove godine susret se održao u Splitu.

 

Sedmi Susreti Sekcije restauratora i preparatora Hrvatskog muzejskog društva su pokazali da se uspostavio dragocijen kontinuitet razmjene informacija i međusobno upoznavanje s tekućim konzervatorsko restauratorskim radovima.

 

Muzej domaćin ovogodišnjih susreta je Muzej grada Splita u kojem su se održavali programi predavanja, a tradicijonalna izložba plakata koja se održava u sklopu ovog susreta je otvorena u Galeriji Emanuela Vidovića.

 

Na ovim susretima smo saznali koliko su naši restauratori i preparatori upravo zbog organiziranja ovakvih susreta, traženi i prihvaćeni u ostatku svijeta.

 

Ovi susreti su prilika da i restauratori i preparatori predahnu od svog svakondevnog rada u radionicama i da se međusobno druže i razmjenjuju iskustva, upravo zato pozivaju sve kolege koji nisu do sada da im se pridruže.