Suradnja Sveučilišta u Splitu s izraelskim institutom za tehnologiju

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 17, 2017 |

Sveučilište u Splitu započelo je suradnju s izraelskim veleposlanstvom, odnosno izraelskim institutom za tehnologiju te vijećem za visoko obrazovnje Države Izrael, a kako bi pokrenuli zajedničke studijske programe na engleskom jeziku u Splitu.

 

Na taj način bi se omogućio daljnji razvoj akademskog poduzetništva, povećala bi se zapošljivost naših studenata te bi se otvorila inovativna radna mjesta s primjenom najnovijih tehnologija. Sveučilište u Splitu je napravilo prvi korak u uspostavi suradnje s Izraelskim institutom za tehnologiju u Haifi i Izraelskim vijećem za obrazovanje. Uz pomoć veleposlanice Države Izrael u RH, Zine Kalay Kleitman i predsjednika Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba Dragana Primorca, pokrenut će se studijski programi na engleskom jeziku, posebice u STEM području. Najavljena je izgradnja tehnološkog parka u Kampusu Klis koji bi bio dijelom znanstveno poduzetničke infrastrukture Sveučilišta. U nizu projekata kojima Sveučilište ide naprijed, prvi otvoreni se odnosi na smještaj studenata. Slijedi potpisivanje strateške suradnje s izraelskim institutom za tehnologiju koji broji 18 sastavnica sa 135 studijskih programa. Pri njemu djeluju čak 52 centra za istraživanje a Kampus se prostire na 300 hektara. Na Izraelskom tehnološkom institutu predaju čak 4 dobitnika Nobelove nagrade.

 

Institut pored dva kampusa u Haifi ima jedan u Tel Avivu i dva prekooceanska u Kini i Sjedinjenim američkim državama. Uspostavom ove suradnje, na korak su bliže studentima Sveučilišta u Splitu.