Suradnja s Mađarskom

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 26, 2015 |

Prije nešto više od godinu dana započeo je projekt Common Cross Bord Strategy koji obuhvaća BB, KK I županiju Somogy.

 

Sam projekt nastao je s ciljem izrade dokumenta koji bi jednog dana trebao poslužiti kao podloga za zajedničke projekte kandidirane prema EU fondovima, a vrijedan je nešto više od 114 tisuća eura. “Mislim da je projekt dobro zamišljen govoreći o trenutku u kojem se nalazimo, a to je da očekujemo sredstva EU.

 

Naime, tema cijelog projekta je zapravo strategija povlačenja sredstava u ove tri županije. “-rekao je na sastanku s predstavnicima županije Somogy župan BBŽ Damir Bajs. U ovoj strategiji bit će navedeni I projekti BBŽ, poput velikogrđevačkog Vlaka kreacije do bazena imaginacije, projekt razvoja I proširenja Daruvarskih toplica i bjelovarskog sajma, te projekt JPP I razvoj kontinentalnog turizma.

 

Zamjenik župana Županije Somogy: “Naglašavam višestoljetni suživot Hrvata I Mađara, a isto tako povezivanje naših općina,gradova I županija. U predstojećem razdoblju pokušat ćemo te veze poboljšati I uz pomoć eu fondova I tih sredstava još bolje učvrstiti našu vezu I razvijati pograničnu regiju” Krajnji rok za izradu Strategije razvoja BB, KK I županije Somogy je kraj svibnja ove godine.