Studiranje u Bjelovaru

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: kolovoz 6, 2016 |

Na ljestvici od 556 JLS Grad Bjelovar nalazi se na visokom desetom mjmestu po visini izdvajanja za znanost I obrazovanje.

 

Iz proračuna se tako u tu svrhu izdvaja 38.5 milijuna kuna, što uvelike poboljšava razinu obrazovanja u Bjelovaru. Nivo je dodatno podignut osnivanjem VTŠ, u kojoj se zbog kvalitete studiranja traži mjesto više. “U VTŠ u akademskoj godini 2015/2016 upisalo se 695 studenata”,rekao nam je gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec. Akreditacija VTŠ uspješno je provedena, na što je Agencija za znanost I obrazovanje reagirala preporukom nadležnom Ministarstvu za osnivanje novih studijskih programa, koji će vrlo vjerojatno biti vezani uz prirodne znanosti..Prednost studiranja u Bjelovaru je I povoljna cijena smještaja, moderne učionice I subvencionirana prehrana.Studenti nakon završetka bjelovarske VTŠ gotovo da I nemaju problema s pronalaskom radnog mjesta. Prema statistikama, od 394 diplomirana studenta njih 80% našlo je posao nedugo nakon završetka studija.