Studentska sjednica simuliranog parlamenta

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 10, 2017 |

U organizaciji Europske udruge studenata prava ELSA- Split organiziran je 8. Simulirani parlament. Svrha projekta je upoznati studente sa zakonodavnim postupkom u Saboru te potaknuti toleranciju, pluralize, retoričke  sposobnosti i političku svijest. Ove godine preko 100 studenata obradilo  je Zakon o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece.

 

U nizu svojih aktivnosti, Europska udruga studenata prava (ELSA) Split je održala 8. Simulirani parlament. ELSA je najveća europska, neprofitna i nepolitička udruga studenata prava i mladih pravnika. Osnovana je 1981. godine u Beču, a trenutno ima podružnice u 43 europske države te okuplja preko 44 000 individualnih članova na više od 210 pravnih fakulteta. ELSA teži pravednom svijetu u kojem se poštuju ljudsko dostojanstvo i kulturna raznolikost, u svrhu doprinosa pravnom obrazovanju, razvoju međusobnog razumijevanja i promicanja društvene odgovornosti studenata prava i mladih pravnika.  Elsa već 8. godinu zaredom organizira simulirani parlament.  Ova vrsta vježbe je od velike važnosti za studente prava i njihovo buduće opredijeljenje. Elsa inače broji 200 aktivnih članova na području Pravnog fakulteta u Splitu te su najbrojnija Elsa u Hrvatskoj.