Štruklijada u Zaboku

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 25, 2015 |

Zagorski štrukli su poslastica koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Da bi se ta delicija što bolje promovirala Krapinsko zagorska županija je osmislila festival pod imenom Štruklijada.

 

To je natjecanje na kojem ugostitelji iz Zagorja prezentiraju svoje umijeće izrade štrukli a najbolji dobivaju i nagradu. Ove godine Štruklijada je održana sedmi puta a domaćin je bio Zabok.

 

Iako je iznimno posjećena, Štruklijada se održava u jednom danu najviše zbog malih kapaciteta za pripremu štrukli. Ipak postoje ideje kako cijelu manifestaciju proširiti, te se planira održavanje i u Zagrebu, Rijeci a možda i u Splitu.

 

Kroz protekle godine pokazalo se da su turističke zajednice gradova i općina premale da naprave neke značajnije turističke projekte. Stoga se krenulo prema osnivanju turističke zajednice koja će djelovati na području više gradova i općina pod imenom Srce Zagorja a svim manifestacijama koje će organizirati ta nova turistička zajednica štrukli će biti jedan od zaštitinih znakova.

 

Od mnoštva štrukli iz 22 ugostiteljska objekta koji su bili ponuđeni na sedmoj Štruklijadi najbolji su bili štrukli slastičarne Tri užitka, drugo mjesto osvojili su štrukli restorana Sermage a treće oni iz Majsecovog mlina.

 

Svi koji se užele zagorskih štrukli mogu ih potražiti u jednom od 17 zagorskih restorana čiji popis je na internet stranicama Štruklijade, jer do 31. svibnja traje promotivna akcija s popustom od 50% na zagorske štrukle.