Što Splićani misle o koaliciji Bandić-Baldasar

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 10, 2016 |

Nastojat ćemo okupiti široki spektar koalicijskih partnera, sa svim gradonačelnicima kojima je pun kufer ovakve situacije. Poručili su to spltiski i zagrebački gradonačelnik, Ivo Baldasar i Milan Bandić nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma za iduće lokalne izbore.

 

U ponedjeljak se u Splitu osniva ogranak stranke Bandić Milan 365- Stranke rada i solidarnosti. Rezultat je to jučer potpisanog sporazuma između splitskog i zagrebačkog gradonačelnika, bivših SDP-ovaca, a danas nezavinsnog Ive Baldasara te Milana Bandića koji se sa svojom strankom već okušavao na izborima. Tvrde kako od njhove suradnje nema ničeg prirodnijeg. Prema anketi koju smo proveli, Splićani su podijeljeni. I dok jedni podržavaju koaliciju i vide svjetlu budućnsot, drugi je kude.

 

„Ideja bivšeg predsjednika splitskog SDP-a i gradonačelnika Ive Baldasara da u novu kandidaturu za gradonačelnika Splita ide u stranci gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića i njegovog prijatelja Zdravka Mamića, mora se priznati je originalna i prosto je čudo da se toga još nitko prije nije sjetio u Splitu.“

 

Stoji to u priopćenju koje su uputili iz splitskog SDP-a, kojeg je potpisao povjerenik splitske organizcije stranke Darko Parić. Među ostalim SDP-ovci dodaju kako su uvjereni da će građani Splita znati cijeniti sve dobro koje je gradonačelnikov novi prijatelj Zdravko Mamić učinio do sada za Split“.