Što dalje s KK Zadar?

Kategorija: Sport | Objavljeno: listopad 4, 2017 |

Jedna od tema koja je privukla najviše pozornosti na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća bila je vezana za KK Zadar. Grad je od preoblikovanja većinski vlasnik kluba koji je de iure još samo jedna tvrtka u njegovom većinskom vlasništvu. No, gledano na taj način, KK Zadar je ujedno i najveći gradski gubitaš. Klub je prošlu sezonu završio u minusu nešto većem od tri milijuna kuna, a oporbene su vijećnike najviše zanimale financijske pojedinosti odnosa grad-klub. Odgovora nadležnih nije bilo. Makar ne izrijekom. No, SDP-ov Erol Gaši je iščitao iz ovogodišnjeg financijskog izvješća ukupni iznos dugovanja koji se kreće oko 30 milijuna kuna.

 

Uoči početke rasprave Udruga navijača Tornado podijelila je gradskim vijećnicima papir na kojemu se nalazilo deset pitanja vezanih za funkcioniranje kluba. Glavni su naglasci bili na samome dugu te na sudbini i dalje aktualnog sportskog direktora kluba Branka Skroče, a navijače je zanimalo i kome ide prihod od prodanih ulaznica.

 

Premda se na sjednici Gradskog vijeća moglo čuti dosta pozitivnih tonova, situacija je i dalje daleko od bajne. Dug se gomila iz godine u godinu, a sama tržišna održivost kluba, kao i čitavog hrvatskog sporta uostalom, jako je upitna.

 

Svim navijačima KK Zadar, ali i svim građanima, ostaje nada da će nova gradska vlast promijeniti način upravljanja klubom. Ne samo zbog sportskih rezultata i emocija koje klub pobuđuje u većini građana, jer su one u ovom kontekstu zapravo nebitne, već zbog toga što će upravo oni na koncu biti ti koji će održavanje kluba na životu platiti iz svojih džepova. Makar dok klub ne dođe u privatne ruke.

 

VEZANI ČLANCI