Stari Grad – rekonstrukcija luke

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: kolovoz 16, 2016 |

Pomorstvo, a posebno nautički turizam ostali su temeljne grane splitsko-dalmatinske županije, a s obzirom na izvrsne rezultate u turizmu, obnovom i izgradnjom 15 luka stvara se dodana vrijednost u marinama i nautičkim centrima.

 

Samim uređenjem zapadnoga dijela luke u Starom Gradu 2013. godine, ovo mjesto je dobilo potpuno novu vizuru. Radovi u Starom Gradu nastavljeni su i u sklopu najvećeg ulaganja u pomorsku infrastrukturu u Srednoj Dalmaciji, u što su se Splitsko – dalmatinska županija i županijska Lučka uprava upustile s ulaganjem od oko 200 milijuna kuna. Većina radova se odvija predviđenom dinamikom, tek uz manje zastoje.S preostalih 6 planiranih projekata započet će se početkom 2018. godine. Uz sve primarne ciljeve ovog ambicioznog projekta izgradnje i rekonstrukcije 15 luka, nije manje važno ni što je na gradilištima posao dobilo nekoliko tisuća radnika, u vrijeme kada je građevinski sektor na klimavim nogama. Kada se dovrše svi objekti u lukama, posao će u njima naći i najmanje 250 do 300 osoba.