Stanje sigurnosti povoljno

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 20, 2017 |

Opće stanje sigurnosti u prošloj godini bilo je dobro i povoljno, izvjestio je na 22. sjednici Županijske skupštine Marko Rašić, načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke.

 

Odnosi se to i na stanje kretanja kriminaliteta, javnog reda i mira, sigurnosti u cestovnom prometu, na državnoj granici, a u prilog tome govore i statistički pokazatelji. Stopa kriminaliteta na području Sisačko-moslavačke županije, u odnosu na Republiku Hrvatsku i druge Policijske uprave naše razine, dobra je i povoljna a učinkovitost policije vezano za rješavanje kaznenih djela je dobra. Riješenost kaznenih djela iznosi više od 76%, dok je na razini Hrvatske 63%. Stanje javnog reda i mira je također dobro te nikada u posljednjih deset godina nije zabilježeno manje prekršaja. U cestovnom prometu, istakao je Rašić, također možemo biti zadovoljni, broj je smrtno stradalih isti je kao i godinu prije a puno se radi represivno i preventivno.