Sredinom rujna kreću radovi na Krležinoj 24

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: rujan 6, 2016 |

Na pragu je vjetrovita i kišna jesen, a fasada zgrade u Krležinoj 24 na splitskom Sućidru i dalje se urušava. Prije mjesec i pol dana bura je ponovno odlomila dio pokrova na vrhu stambene zgrade, i to drugi put u nepunu godinu i po, a dijelove otpalog materijala vjetar je otpuhao u susjedno dvorište. Kako i kada će Stanouprava, koja skrbi o toj zgradi problem riješiti, istražila je Gabrijela Radanović.

 

 Gradska tvrtka “Stano-uprava” postavila je skele duž fasade nakon zadnjeg urušavanja, ali obnova još uvijek nije počela pa dio stanara iz tog “portuna” negoduje zbog “barikada” pred svojim prozorima. Stanari se od posljednjeg nevremena koje je u svibnju zahvatilo Split, pitaju kada će se problem otkloniti, iz stanouprave su nam dali odgovor.

 

 Od svibnja kada se zbog jakih udara vjetra odlomio komad fasade u Krležinoj 24, Stanouprava traži riješenje kako trajno sanirati problem. Saniranje jednog djela fasade neće rješiti problem, trebalo se pronaći kvalitetnije rješenje. Inače je neboder u Krležinoj ulici sagrađen na specifičnoj lokaciji, zbog čega su se ovi problemi dogodili. Od kada se fasada postavila 2013 godine, problemi nisu stajali. Način na koji se radila fasada trebao je biti dovoljno jak da izdrži nalete vjetra, međutim to nije bio slučaj.   Iz Stanouprave napominju kako nikada nisu imali prigovore na izvođača radova koji je radio fasadu 2013 godine. Čini se da se od samog početka trebalo izistirati na skupljem rješenju, tako ne bi dolazilo do ovih problema, napominju iz stanouprave. Radovi na Krležinoj 24 kreću sredinom rujna.