Spomen ploča legendarnom zabavljaču Vikiju Glovackom

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 28, 2016 |

Mladost brojnih Zagrepčana, ali i svih posjetitelja hrvatske metropole obilježio je Viki Glovacki, zabavni umjetnik, autor pjesama Posljednji fijaker i Dobro mi došel prijatel. Kako Viki Glovacki ne bi pao u zaborav, zagrebački HNS zalaže se da se u prolazu Fadila Hadžića, koji spaja Ilicu i Varšavsku ulicu, postavi spomen ploča s detaljima iz života jednog od najvećih hrvatskih zabavnih umjetnika.

 

“Mlade generacije ne znaju tko je bio Viki Glovacki i što je on značio za Grad Zagreb, a na spomen ploči bi to mogli pročitati. To će omogućiti da takav jedan čovjek ostane upamćen za vječnost. Bez obzira na Internet i ostale pametne tehnologije, spomen ploča je pokazatelj da nekoga trebamo pamtiti za vječnost”, rekla je Anka Mrak Taritaš, predsjednica zagrebačkog HNS-a.

 

Inicijativa za postavljanje spomen ploče na pročelju kazališta Kerempuh, u kojemu je Glovacki djelovao i stvarao, proizašla je iz želja građana Donjega Grada. Postavljanjem spomen ploče obilježila bi se 40 obljetnica jednog od najvećih hrvatskih zabavnih umjetnika.

 

“To je bilo kultno okupljalište Zagrepčana i mišljenja smo da bi postavljanje spomen ploče bio pravi način da mu se Grad Zagreb oduži”, naglasila je Vesna Roje iz HNS-ovog ogranka Donji Grad.

 

Zagrebački HNS predložit će Gradskoj skupštini Grada Zagreba da se spomen ploča postavi ili na pročelju Kazališta Kerempuh ili u prolazu Fadila Hadžića.

 

“Mi nemamo problema s poštivanjem tradicije i postavljanjem spomen ploče velikim ljudima koji su ovaj grad zadužili. To će biti podsjetnik na našu tradiciju, na ono na čemu su Zagreb i Hrvatska izgrađeni “, smatra Tomislav Stojak, zastupnik u Gradskoj skupštini.

 

Viki Glovacki naklonost publike stekao je i organizacijom Prvog pljeska, natjecanja u kojem su karijeru započele mnoge hrvatske glazbene zvijezde, poput Ivice Šerfezija, Karla Metikoša, Kvarteta 4M te Zdenke Vučković.