Splitu Hajdukove dionice

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 21, 2018 |

Split je od danas vlasnikom gotovo 66 posto Hajdukovih dionica. Naime, u Gradu je potpisan ugovor s Centrom za restrukturiranje i prodaju, temeljem kojeg se nešto više od dva milijuna kuna državnih potraživanja prema Hajduk prenose na Split. Gradski vlasnički udio u Hajduku na ovaj način porastao je za oko 10 posto.

 

Samo dan nakon što su splitski gradski vijećnici jednoglasno podržali prijedlog dva ugovora, Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i ravnatelj Centra za restrukturiranje i prodaju Milan Plećaš potpisali su ugovor o Ustupanju potraživanja bez naknade prema kojim se Gradu ustupa potraživanje koje CERP ima prema Hajduku i Ugovor o prijenosu dionica kojim se, sukladno odluci Vlade iz studenog prošle godine, dionice Hajduka u portfelju države prenose u vlasništvo Grada.

 

Krstulović Opara je rekao kako je prva faza ovog posla počela još prošle godine odlukom Vlade, o prijenosu 9,82 posto dionica Hajduka u vlasništvo Grada Splita. Na ovaj način Grad je postao vlasnikom 66 posto dionica Hajduka.

 

Vlasnički udio Grada u temeljnoj strukturi Hajduka do sada je iznosio 56 posto. Preuzimanjem duga od 2, 28 milijuna kuna s kamatama koje su nastale od 2010. do danas u iznosu od 5 milijuna kuna vlasnički udio Grada u klubu još će rasti.

 

Potpisivanju ugovara nazočio je i predsjednik Hajduka Ivan Kos. Za njega je ovo kaže, potvrda odlične suradnje između Grada i kluba. Odluku o prijenosu dionica Vlada RH donijela je 23. studenog prošle godine . Riječ je o 52 . 690 redovnih dionica nominalne vrijednosti 26, milijuna kuna i 345 tisuća kuna.