Splitsko Gradsko vijeće mijenja GUP

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 14, 2015 |

Generalni urbanistički plan, izbor plodouživatelja Turističke palače, potvrda izbora članova nadzornoga odbora Hajduka. Samo su neke od 40 točaka dnevnog reda koje su danas započeli obrađivati splitski gradski vijećnici.

 

Na 28. Sjednici gradskog vijeća grada Splita jedne od najvažnijih točaka koje su izazvale većinu polemika gradskih viječnika bile su rasprave o Generalnom urbanističkom planu i Prostornom planu uređenja. Već nakon naznaka izmjena GUP-a imamo upite na dnevnoj bazi o investiranju u Split. I poduzetnici i velike korporacije žele investirati u grad Split – kazao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar te naglasio da se ne treba bojati promjena i rizika.

 

U ime kluba zastupnika HGS-a javio se Jure Šundov koji je dodao svoje bojazni u vezi promjene GUP-a. Iako je klub zastupnika HDZ-a u početku bio skeptičan prema promjenama Prostornog plana i GUP-a , na kraju su se ipak priklonili većini.

 

Za prijedlog odluke o izmjenama i promjenama prostornoga plana glasala su 23 vijećnika za, tri protiv (Prkić, Puljak i Matošić Matičević) dok je Daša Dragnić bila suzdržana. Kao što je i najavio, Jure Šundov napustio je sjednicu za vrijeme glasanja. Jednako se glasalo i za izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Splita.