Splitski SDP o pravima žena

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 8, 2018 |

Dan žena obilježio je i splitski SDP. Njegovi članovi u središtu Splita prigodno su dijelili cvijeće u znak pažnje i potpore ženama na borbu za svoja prava.

 

Ženama nikada ništa nije bilo servirano, već su se za svoja prava morale same izboriti. Borba za ženska prava odvijala se upravo na plećima naših pretkinja, prabaka, baka i majki, a sada je došao red da i mi damo svoj obol u istom smjeru. Poručuju iz splitskog SDP-a, dodajući kako u hrvatskom društvu nisu samo žene neravnopravne. Mnogo je ugroženih kategorija.

 

Dan žena je dan borbe za prava žena na jednake ekonomske, socijalne i ljudske uvjete u svijetu u kojem su često izložene diskriminaciji pa su tako manje plaćene za isti posao od muškaraca, smješta ih se u uokvirene stereotipne uloge, a i atak na ženinu intimu je ugrožen pa se debatira ima li pravo žena odlučivati sama o svome tijelu ili bi to trebalo biti pod ingerencijom društva.

 

SDP-ovci ističu nužnost ratificiranja Istanbulske konvencije kojom se štite prava onog dijela ljudske populacije koja se često neopravdano naziva slabijim spolom.
Naša dužnost je nastaviti tamo gdje su naše pretkinje stale i omogućiti budućim generacijama rodnu ravnopravnost, a time i humanije društvo! Ta borba traje svakoga dana, ali Dan žena je dan koji nam daje snagu i poticaj da ne odustanemo i da ustrajemo, poručuju splitski SDP-ovci.