Splitski pupoljci

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 21, 2018 |

Vrhunski sportaši, talentirani glazbenici. Neki pišu poezije, neki čak i  reru, neki volontiraju, neki fotografiraju. Osim u školske obveze, ovi su mladi ljudi, svu svoju energiju i vrijeme uložili u hobije i snove.

 

Time se lako ističu iz mase, pa su postali kandidati za nagradu „Splitski pupoljak“. Zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović uručila je laureatiuma nagrade. Kaže, ovakve ljude i ovakve akcije treba podržavati, u njima prepoznati blago koje kriju i dati im potiucaj da nastave dalje.Prijavljeno je 10 kandidata, i svi su ravnopravno dobili nagrade, nitko nije bolji od drugoga. Uživali su u ovom skromnom trenutku slave, ali i druženju. Mirji Biočić  nagrada mnogo znači, daje joj poticaj za budućnost, daje joj nadu. Tradicija ove nagrade ide dalje. Nominacije za sljedeći ciklus za 2019 već su krenule. Budućeg splitskog pupoljka mogu nomiritati svi, i sisjedi i prijatelji, rodbina ili učitelji. Prijavljuju se udruzi Naš kvart, a moraju biti istaknuti maldi ljudi od 15 do 25 godina.