Splitski metro

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 4, 2016 |

Od prvog dana siječnja uvedena je zajednička prijevozna pokazna karta za prijevoz na autobusnim linijama splitskog Prometa te linijama Hrvatskih željeznica na relaciji od Splita do Primorskog Doca i obratno.

 

Na izdavanje i korištenje ove pokazne karte pravo imaju učenici, studenti i radnici, i to na relacijama vlaka Split–Split Predgrađe – Solin-Kaštel Sućurac – Kaštel Gomilica – Kaštel Kambelovac – Kaštel Stari – Sadine – Labin Dalmatinski – Prgomet- Preslo – Bakovići – Primorski Dolac i autobus; 1. tarifna zona grada Splita i obrnuto. Iskaznice i zajedničke prijevozne karte mogu se kupiti na željezničkom kolodvoru Split i prodajnim mjestima Prometa Split, a cijena iskaznice je 20 kuna.

 

Cijene zajedničkih pokaznih karata nešto su veće nego cijene dosadašnjih autobusnih pokaznih karata, pa će primjerice studenti i učenici iz Kaštel Sućurca za zajedničku kartu trebati izdvojiti 190 kuna, umjesto dosadašnjih 130 kuna, oni iz Kaštel Kambelovca 40 kuna više od autobusne pokazne karte, a oni koji vlakom putuju iz Kaštel Starog, a potom koriste autobusni prijevoz u Splitu I obratno, za zajedničku kartu trebat će izdvojiti 20 kuna više nego za mjesečni prijevoz autobusom.