Splitski krnjeval 2018

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: veljača 5, 2018 |

Ilustracija

 

I dok su organizatori donjekaštelanskog dječjeg karnevala, spalivši LGBT intoniranu slikovnicu dvije mame i dva tate, svojoj djeci zorno pokazali kako ih neće trpjeti te kako će i oni na društvenoj lomači završiti ukoliko su slučajno homoseksualci, organizatori onog splitskog bili su civiliziraniji. Na njemu se slavila ljubav.

 

Ključ od grada, splitska zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović predala je u ruke meštrima od krnjevala Imotskom reperu Anti Cashu i miss Dalmacije Martini Mitar. Oni će u narednih 10 ak dana upravljati Splitom.

 

Ante je došao s kuferom punim para na Rivu, što je bilo dovoljno Martini da se odmah zaljubi u njega. Obećala je da će novce koje je dobila pametno razvrstati – na staklo, dakle kupiti si dijamante, na papir, kako bi se vidjela u časopisima, i na plastiku, kako bi naglasila svoje atribute.

 

Nakon što su izrekli sudbonosno da na splitskoj rivi maškarana povorka uputila se na Pjacu, gdje se zavijorila krnjevalska zastava, no ovoga puta ne na štandarcu nego sa zgrade stare Gradske vijećnice.

 

U uvertiri u maškarano ludilo koje je zavladalo Splitom na Rivi građani su uz plesne ritmove zumbe rastjerali kišne oblake.

 

Razveseli su se i najmlađi.

 

A vesele i rasplesane maškare bavit će se ove godine splitskim Karepovcem ili kako su ga za ovu prigodu nazvali Krnjepovcem.

 

Splićani već nekoliko mjeseci ionako žive pod maskama zbog neugodnih mirisa koji se šire s odlagališta otpada, sada će za masku na licu imati još jedna razlog više.