Splitski gradonačelnik želi kritiku

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 6, 2017 |

Pozivam građane da nam slobodno upute kritiku ali i prijedlog rješenja problema s kojim se susreću. Poručio je to Splićanima njihov novi gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je dvadesetak dana na čelu grada. Građani ga, kaže, svakodnevno zaustavljaju na ulici i žale mu se na mnoge stvari, no još uvijek ga ne smatraju glavnim krivcem za sve loše u Splitu. Taj luksuz, svjestan je gradonačelnik, neće moći još dugo uživati, stoga se sa svojim timom odlučio uhvatiti u koštac sa brojnim problemima.

 

Kritika i prijedlog ključ je prema kojem će funkcionirati grad na čelu s Androm Krstulovićem Oparom do kojeg građani, kao i do njegovih zamjenika, mogu doći putem maila, facebook stranice, telefonom, a čuli smo, ponekad i izravno, neformalno na ulici.

 

Andro Krstulović Opara je odmah po dolasku u Banovinu izašao na teren kako bi barem dijelom sanirao komunalni nered s kojim se Splićani već godinama susreću na Žnjanu. Jutros je, ranom zorom u pratnji svojih zamjenika, odradio i jednu smjenu sa splitskim čistačima.

 

 Besplatni udžbenici već godinama su nedosanjani san splitskih roditelja. U kampanji je gradonačelnik obećao kako će pronaći rješnje i tog problema, tako da bi sve osnovce prvog dana nove školske godine na klupama ipak mogle dočekati besplatne knjige.

 

Budući je gradonačelnik svoj prvi susret s novinarima upriličio u Vili Dalmacija, bivšoj Titovoj rezidenciji, najaatraktivnijem gradskom prostoru, zanimalo nas je što s Vilom namjerava napraviti. Svi njegovi prethodnici imali su brojne planove, no ni jedan ih nije realizirao. Prostor neminovno propada. No, Opara ga namjerava doslovce staviti u funkciju građanima i to onim najpotrebitijima.

 

Posla je puno, ne dvoji novi gradonačelnik, koji svakodevno iščitava dokumentaciju koju je naslijedio od svojih prethodnika.Stanjem u kojem je zatekao grad, nije previše zadovoljan, no tvrdi kako će raditi da ga poboljša. U tome bi mu trebalo pomoći i Gradsko vijeće, koje bi se, nakon prvog propalog pokušaja trebalo konstituirati 17. srpnja.