Splitska udruga Most slavi 15 godina POP programa

Kategorija: Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske | Objavljeno: listopad 20, 2014 | Tagovi: , , , , , , , , ,

Splitska udruga Most, poznatija kao ona koja skrbi o splitskim beskućnicima, vodi skrb o još jednoj društveno zanemarenoj skupini – a to su mladi u riziku. Preko 600 mladih posljednjih 15 godina, od kada je pokrenut program, uspješno je, uz pomoć Mosta, završilo školovanje i prevladalo sve prepreke i izazove u formativnim godinama, a udruga Most odlučila je, zahvaliti se službeno svima koji su bili dio ove sretne priče.

 

Udruga Most, poznatija javnosti kao dobročiniteljica koja skrbi o splitskim beskućnicima, jednako je uspješna i u drugom programu kojeg provodi – vršnjačkoj pomoći, a gdje skrbi o mladima. Program naziva Posebni odgojni postupak – Udruga Most provodi već 15 godina, a ovu su obljetnicu odlučili obilježiti svečano.

 

Posebni odgojni postupak – usmjeren je na mlade koji u svom odrastanju imaju specifične poteškoće u ponašanju. Velik broj mladih ima problema u učenju, teško kontroliraju ljutnju, evidentirani su zbog agresivnih ispada u školskoj, vršnjačkoj ili obiteljskoj sredini, počinitelji su kaznenih djela i percipirani kao problematični, nepoželjni i delikventni mladi ljudi.

 

Jedna zahvalnica otišla je i u ruke Gradu Splitu. Suradnja s Gradom nastavlja se i to kroz program koji su zajednički prijavili na Europski socijalni fond „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici“. Uz Grad, partneri projekta su i zadarski Zavod za javno zdravstvo i Udruga mladih u EU iz Šibenika. Rezultati natječaja bit će u siječnju 2015. godine, a u Gradu iščekuju pozitivne rezultate. „S obzirom na jake sudionike projekta, sigurno će projekt proći“, mišljenja je Nina Miličević, viša savjetnica splitskog gradonačelnika za soijalnu skrb i zdrastvenu zaštitu.

 

Novinarka: Maja Radelić