Split : PROSVJED PROTIV RATIFIKACIJE ISTANBULSKE KONVENCIJE

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 13, 2018 |

Tema ratifikacija Istanbulske konvencije uzburkala je i u najmanju ruku podijelila Hrvatsku javnost, ali i političke partnere i suradnike. U Splitu je zabilježen prosvjed protiv ratifikacije kakav se ne pamti.

 

Na Rivu se stizalo iz raznih dijelova zemlje, a poruka premjeru Andreju Plenkoviću bila je samo jedna . Mnoga imena iz hrvatskog javnog života pojavila su se na prosvjedu kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog želje za ratifikacijom Istanbulske konvencije. Oni smatraju da je načelo prava naroda ozbiljno ugroženo , te kako je ovo pokušaj da se hrvatsko društvo duboko podijeli jer je tako najlakše vladati.Želja prosvjednika bila je političarima jasno reći kako s njima nisu zadovoljni. Najvažnije je od svega, ističu , podržati one saborske zastupnike koji će glasati u skladu sa svojim uvjerenjima i s onim što od njih očekuju građani , jer važno je da političari znaju koga zastupaju ,odnosno tko ih je izabrao.Prosvjedovali su i stari i mladi, svi jednako nezadovoljni željom premijera Andreja Plenkovića da ratificira Istanbulsku konvenciju.

 

Prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije pokazao je kako su ljudi u Hrvatskoj spremni izaći na ulice ne bi li pokazali vladajućima kako se volja naroda ne bi smjela izigravati, ali i potvrdio onu tezu kako je vlast vrlo opasna i osjetljiva , jer želja za njom , nerijetko kod političara uvjetuje mijenjanje stavova i svojih programa.