Split dobio dva preuređena dječja igrališta

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: listopad 25, 2016 |

Split je od danas bogatiji za dva novouređenja dječja igrališta i to na Skalicama te u Varošu. Za igrališta je iz gradskog proračuna izdvojeno gotovo milijun i 800 tisuća kuna. Djeca iz splitske gradske četvrti Skalice su konačno dobila primjereno igralište. Cijeli kotar Lovret je zapravo procvjetao od kako mu je na čelu Hajdukova legenda Ivo Bego.

 

Od početka je kao cilj zacrtao da budu kotar s najviše zelenih površina u metru kvadratnom po stanovniku. Djeca se sada mogu bezbrižno igrati a nekoliko metara dalje vlasnici pasa imaju specijalno ograđeni prostor za njihovu igru. Lovret je jedan od većih splitskih kotareva. Ovdje obitava čak 11 i pol tisuća ljudi pa ne čudi da je iz gradske blagajne izdvojeno milijun i sto tisuća kuna za uređenje igrališta, od čega na građevinske radove otpada nešto više od 660 tisuća kuna a ostatak na opremu i hortikulturu. Gradonačelnik Baldasar danas zbraja svoja postignuća pa se pohvalio sa 10 novih igrališta u mandatu.Nakon igrališta na Skalicama, službeno je otvoreno i preuređeno nekada dotrajalo igralište na Kragićevoj poljani u kotaru Varoš. Na 450 četvornih metara je ugrađeno 5 sprava za igru.

 

Djeca na Skalicama sada raspolažu zanimljivim spravama u sigurnoj zoni na 1 000 četvornih metara. Ugrađeno ih je 7 te je jedna prilagođena za djecu u invalidskim kolicima. No, dok se nova igrališta uređuju, stara se devastiraju, poput onog na Bačvicama koje je odavno izgubilo svrhu i sjaj. Gradonačelnik je najavio još dva novouređena igrališta u planu za iduću godinu, no ona će ipak ovisiti o budućoj gradskoj politici i proračunu.