Šolta dobiva vrtić i deponij

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 3, 2015 |

Općina Šolta dobila je dvije važne građevinske dozvole zahvaljujući kojima će graditi vrtić i odlagalište otpada. Novi dječji vrtić bi trebao biti izgrađen na općinskom zemljištu pokraj ambulante u Grohotama. Šoltani sredstva planiraju osigurati preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a prema planu sa natječajem i odabirom izvođača trebali bi započeti sredinom 2016. godine.

 

Tako da će sljedeće godine uz novu školsku dvoranu otok Šolta imati i reprezentativan dječju vrtić . Druga građevinska dozvola dobivena je za projekt sanacije odlagališta komunalnog otpada “Borovik” koji bi se trebao realizirati u četiri faze: Prva faza je formiranje ulazno-izlazne s ogradom, izgradnja servisno-upravne zgrade, formiranje tijela odlagališta, obodna cesta oko odlagališta.

 

Druga faza je izgradnja reciklažnog dvorišta i prometnice oko reciklažnog dvorišta. Treća je izgradnja montažne hale s opremom za sortiranje i prostora za pretovar, a četvrta zatvaranje i prekrivanje odlagališta. Sredstva za realizaciju ovog projekta već su osigurana – Općina Šolta potpisala je ugovor sa Fondom za zaštitu okolišai energetsku učinkovitost prema kojem će Fond sufinancirati 75% vrijednosti projeta, a ostatak sredstava osigurava Općina Šolta.