Solinsko Moje dijete proslavilo rođendan

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: kolovoz 27, 2015 |

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Moje dijete Solin osnovana je u prosincu 2003. godine. Cilj joj je unaprjeđenje kvalitete života te medicinske, socijalne, pravne i druge zaštite djece s poteškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Udruga trenutačno ima 170 članova od kojih je preko 70 iz Solina, a ostali su s područja Splita, Kaštela, Trogira, Omiša. Povodom proslave 12. rođendana, u Udruzi je upriličena prigodna svečanost.

 

Dan rođenja blažene majke Terezije, zaštitnice udruge Moje dijete – slavi se kao i dan ove udruge koaj je uljepšala živote svojih korisnika i olakšala tešku svakodnevnicu njihovim obiteljiam na mnogo načina. Niz je lijepi uspomena nastalo iz projekta naziva Želimo, možemo, znamo koji je uz 12.rođendan udruge došao kraju pa je bilo vrijeme i da se pokaže što su sve naučili i izradili na likovnoj, glazbenoj i dramskoj radionici.

 

Od veljače ove godine, članovi udruge su se okupljali oko voditeljica kretaivnih radionica a da doiste žele, mogu i znaju popkazali su na prigodnoj svečanosti u prostorijama koje im postaju sve tjesnije.Gluma, ples i pjevanje okupirali su život ovo troje članova udruge posljednjih 6 mjeseci.

 

Kako osobnu tragediju preokrenuti u svoju korist i pomoći drugima, najbolej zna Veselin. Svake godine udruga provodi nekoliko projekata kojima financira rad stručnih suradnika, zaposlenika, te održavanje različitih kreativnih radionica. Uživaju apsolutnu podršku lokalne vlasti no, za kontinuiran i uspješan rad udruge, potrebna je i dodatna pomoć. Pomoći ćerte im da im život psotane što kvalitetniji i sadržajniji.