Solinski mladi humanitarci

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 15, 2018 |

Kako se humanitarcem postaje od najmlađe dobi još jednom su potvrdili Solinjani, učenici solinskih osnovnih škola. Naime, djeca su u sklopu akcije koju je pokrenulo solinsko Dječje gradsko vijeće, u sklopu Međunarodnog dana obitelji, darivali korisnike pedijatrijske ordinacije u sklopu solinskog Doma zdravlja.

 

Mali Solinjani su na inicijativu Dječjeg vijeća Grada Solina pokrenuli humanitarnu akciju za ljepši i veselijih boravak mališana u pedijatrijskoj ordinaciji solinskog Doma zdravlja. Riječ je o akciji koja se odvijala kroz mjesec travanj, a djeca, učenici solinskih osmoljetki prikupljala su slikovnice i plastične igračke, koje su “prerasli”, te su ih povodom dana obitelji donirali pedijatrijskoj ordinaciji  solinskog Doma zdravlja.Dobro očuvane slikovnice i igračke u solinskoj ordinaciji će ponovo oživjeti u rukama solinskih mališana, a i sam boravak u čekaonici pedijatrijske ordinacije bit će im zanimljiviji.

 

Humanitarna akcija najmlađih Solinjanki i Solinjana samo je dokaz kako u gradu uz Jadro ima nade za bolju budućnost, odnosno Svijet koji na mladima ostaje .