Solin svečana sjednica Gradskog vijeća

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: rujan 8, 2017 |

Usvajanje proračuna za ovu godinu glavni je preduvjet za niz kapitalnih i infrastrukturnih projekata koji bi se u Solinu trebali  realizirati u naredonom razdoblju. Njme su definirane , društvene, socijalne i komunalne smjernice za razvoj grada.

 

Druga važna odluka Gradskog vijeća bila je izmjena i dopuna prostornog plana čija je glavna intencijabila legalizacija uglavnom stambenih objekata na prostorima na kojima je to moguće, sukladno županijskom prostornom planu. Kazo je gradonačelnik Ninčević i podsjetio na neke od projekata koji su realizirani u  proteklom razdoblju.

 

Važan posao, često puta teži od same gradnje je priprema natječaja i potrebne dokumentacije, ali  i rješavanje  imovisnko pravnih odnosa.

 

U sklopu centar biti će izgrađen dječji vrtić i ostali prateći društveni sdaržaji.

 

Bez naknade građani će moću odlagati komunalni otpad u reciklažnom dvorištu.

 

Iznimno važnu ulogu u radu Gradske uprave ima i Odsjek EZ fondove, koji će se kaže gradonačelnik dodatno opremiti i kadrovski osnažiti.

 

Realizacija većine projekata usmejrenaje mladima, koji na žalost još uvijek nemaju rješeno stambenopitanje.

 

Na svečanoj sjednici solinskog Gradskog vijeća u povodu Dana grada, dodjeljena su javana priznanja. za 2017. godinu, onima koji su se svojim radom i zalaganjem posebno istaknuli u društvu. Među dobitnicima je Dina Levačić, maratonska plivačica. Nedjeljko Vitaljić koji je 104 puta dobrovoljno darovao krv, te Ljubo Katić digogodišnji solinski zborski pjevač. Kolektivan nagrada Grada pripala je DVDu Solin.