Solin gradnja nove osnovne škole

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: studeni 14, 2017 |

Solin kao najmlađi grad u Hrvatskoj  mući slatke brige s prenapučenim osnovnim školama. Ove je godine u tri solinske osnovne škole više od 2500 sonovnoškolaca. Gradnja četvrte zgrade nove osmoljetke u Ninčevićima trebala bi rasteteriti rad djece i nastavnika , što bi doprinjelo kvaliteti izvođenja nastave. Kako napreduju radovi na novoj školskoj zgradi doznali smo od gradonačelnika Dalibora Ninčevića.

 

Solinsku OŠ Vjekoslava Paraća ove godine pohađa 626 učenika, povečanje je to u odnosu na lanjsku natsvanu godinu, za cijeli jedan razred.

 

Natsvanici i učenici OŠ Vjekoslav Parać do sada su uspješno odoljevali radu u trismjene, no nastavili se ovakva situacija, s nastavom u međusmjeni  moglo bi se poćeti već od slijedeće dodine.

 

I preostale tri  solinske osnovene škole muće slatke brige.  Učenika je iz godine u godinu sve više. Trenutno su škole  Kraljice Jelene, don Lovre Katića i Vjekoslava Paraća, prenapućene s više od 2500 osnovnoškolaca .

 

No problem bi se uskoro trebao ublažiti gradnjom četvrte osnovne škole u Ninčevićima.

 

Dobra je vijest kako nakn odgoda i problema s izvođačem radova , dinamikana radova na gradilištu sad ide većom od planirane brzine.

 

Županija kao osnivač sškole obvezala se kako će osigurati novac za uređenje i opremanje.

 

Grad će u međuvremenu preuzeo na sebe obvezu uređenja pristupnih ceta oko škole.

 

Ipak i u novoj će se školi nastava odvijati u dvije smjene.

 

Ratserećenje će ponajprije osjetiti nastavnici u dvjema osnovnim školama Kraljice Jelene i Don Lovre Katića.

 

A budućnost je takva da bi Grad Solinuskoro mogao početi gradi i 5 osnovnu šklou 4 u posljednjih deset godina.