Socijalni rad i održivi razvoj zajednice

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 21, 2018 |

Povodom Svjetskog dana socijalnog rada u Zlatar Bistrici je u organizaciji zlatarbistričkog centra za socijalnu skrb održan stručni skup pod nazivom Socijalni rad i održivi razvoj lokalne zajednice. Obilježavanje Svjetskog dana socijalnog rada prilika je da se kroz neformalan kontakt i dijalog s građanima  otvore važne teme i promjene koje će omogućiti fleksibilan sustav socijalne skrbi  prilagođen potrebama svake  osobe i usmjeren na razvoj zdravih zajednica  u kojoj su ljudi najveća vrijednost.

 

Općina Zlatar Bistrica je socijalno osviještena općina koja velika sredstva ulaže u brigu za potrebite kroz socijalne programe. U Krapinsko-zagorskoj županiji postoji nekoliko izuzetno jakih udruga koje su prvenstveno namijenjene za pomoć odraslim osobama ili djeci s invaliditetom. Sve udruge se javljaju na natječaje koje raspisuje  Krapinsko-zagorska županija kako bi svoje projekte mogli ostvariti na dobrobit korisnika ali i čitave zajednice.