Socijalna samoposluga Solidarnost otvorena u Splitu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 4, 2015 |

Solidarnost. Naziv je prve splitske socijalne samoposluge jutros otvorene u Gundulićevoj ulici, u prostorima Udruge Most koja skrbi o beskućnicima.

 

Osmišljena je kao projekt suradnje, partnerstva i dobročinstva, a skrbit će za 400 socijalno najugroženijih pojedinaca i obitelji sa područja Splita i okolice. Njezinom opremanju, u protekla dva mjeseca, pomogli su brojni Mostovi partneri, volonteri i građani. A samo u akciji „96 sati solidarnosti“, sudjelovalo je preko 60 volontera, a doniralo više od 400 građana!

 

Dugo očekivana socijalna samoposluga naziva Solidarnost napokon je otvorila svoja vrata. Skrbit će za 400 socijalno najugroženijih pojedinaca i obitelji s područja Splita i okolice.Ovaj projekt je dugo bio u pripremi,a danas je napokon ugledao svjetlost dana na oduševljenje onih najugroženijih članova društva.

Broj socijalno ugroženih građana u Splitu nažalost biva sve veći i veći.  Očekuje se da će usluge socijalne samoposluge korisiti 400 socijalno najugroženijih pojedinaca i obitelji, a svi oni su morali proći pojačane mjere kontrole i nadzora d abi se eliminiralo varanje koje se u prošlosti znalo događati.

 

Korisnici socijalne samoposluge će usluge Solidarnosti moći korisiti samo 5 dana u mjesecu,a u slučaju ekstremnih situacija, vrata će se po dogovoru otvarati.  Volonteri koji su sudjelovali u akciji 96 sati solidarnosti dolaze doslovce iz svih slojeva društva.

 

Grad Split je obećano ispunio, udruzi Most omogućio je prostore za socijalnu samoposlugu, a poteštat Ivo Baldasar je obećao da će i u budućnosti pomagati koliko im mogućnosti to dopuštaju. Zabrinut je činjenicom da socijalnu pomoć kroz različite usluge u Splitu koristi preko 1900 ljudi,a najzadovoljniji će biti, kako je sam rekao kada potrebe za socijalnom samoposlugom : više ne bude.