Smotrom folklora završeni Etno dani

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 13, 2016 |

Tradicijska kultura Zadarske županije mogla se vidjeti na 5. Smotri folklora. Trg Petra Zoranića postalo je mjesto spajanja jadranske i dinarske seoske tradicije gdje se razlika jasno mogla doživjeti u nastupima KUD-ova i njihovim pjesmama, plesu i narodnim nošnjama.

 

U programski bogatoj četverodnevnoj manifestaciji ETNO DANI stanovnici i gosti grada Zadra imali su priliku potpuno besplatno sudjelovati i upoznati tradicijsku kulturu Zadarske županije. Raznolikost i bogatstvo seoske tradicijske kulture ovoga kraja prezentirana im je kroz različita događanja: predavanja, zabavne igre, radionicu glazbenoplesnog folklora, sajam tradicijskih rukotvorstava i OPG-ova i u konačnici, kroz Smotru folklora.

 

Stručno povjerenstvo 5. Smotre folklora Zadarske županije istaknulo je nekoliko kulturno umjetničkih društava koji će nastupati na različitim manifestacijama u Republici Hrvatskoj gdje će predstavljati Zadarsku županiju. To su KUD-ovi iz Bibinja, Biograda Kukljice, Polače, Pridrage, Stankovaca, Tinja i Zemunika.