Smotra Zimske službe

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 3, 2015 |

Uoči početka rada Zimske službe Zagrebačkih cesta, u njezinoj je Centralnoj bazi na Žitnjaku održana smotra vozila i opreme namijenjene raščišćavanju prometnica u slučaju obilnijih snježnih oborina. Učinkovita zimska služba neophodna je za održavanje prohodnosti ceste i sigurnog odvijanja prometa u zimskim uvjetima, a hrvatska metropola trenutačno raspolaže s 235 ekipa raspoređenih u 14 baza te sposobnih reagirati u svakom trenutku od početka studenog do sredine travnja.

 

“Želim se zahvaliti svim mojim suradnicima, svim vrijednim djelatnicima zagrebačkih cesta , a posebno svim građanima Zagreba bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Zagreb je ljestvicu podigao iznimno visoko i spremni smo u svakom trenutku na najkvalitetniji način održavati čistoću cesta čak i u najkritičnijim uvjetima”, istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

 

Sva mjesta pripravnosti međusobno su povezana telefonskom i radio – vezom, a u GPS centru unutar Centralne baze Zimske službe instaliran je sustav za rano otkrivanje poledice i leda na kolniku koji putem senzora na sedamnaest izabranih lokacija dojavljuje trenutačnu temperaturu,vlažnost i slanost kolnika.

 

Rad Zimske službe koordiniran je iz Uprave Zagrebačkih cesta, a u Centru za obavješćivanje organizirano je 24-satno dežurstvo pa građani najvećeg hrvatskog grada ove zime ne moraju strahovati od zatrpanih ulica i gužvi na prometnicama.