Smotra zimske službe u Kutini

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 14, 2017 |

Kutina je spremna za početak zimske sezone na gradskim prometnicama. Utvrdio je to prvi čovjek grada, gradonačelnik Zlatko Babić, prilikom obilaska pogona Lonje Struga, tvrtke koja će i ove godine u Kutini u svojoj nadležnosti imati zimsku službu.

 

Naime, gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i predstavnici gradskog Odjela za komunalni sustav, pregledali su vozila i opremu koju je pripremila tvrtka Lonja Strug koja će i ove godine brinuti o održavanju gradskih cesta u zimskim uvjetima na kutinskom području. Gradonačelnik je tako izrazio zadovoljstvo onim što je vidio, dodavši kako je pokazana oprema i to u dijelu traktorskih ralica po broju komada i većs nego što je to zahtijevano po ugovoru, a najavljena je i nabava dodatne opreme da će nabaviti, što će biti više nego što je minimum kojeg zahtjeva ugovor. Babić je dodao da se iz svega toga vidi da je Lonja Strug u potpunosti spremna za održavanje cesta tijekom zimskih uvjeta. Da su poduzeli sve kako bi spremno dočekali zimu na gradskim prometnicama, ispred Lonje Strug, tvrtke koja će obavljati taj posao u Kutini, tvrdi i voditelj njene Zimske službe Zdenko Uzel. On je tako istaknuo kako su pripremili svu opremu prema ugovoru i operativnom planu zimske službe Kutine. Dodao je i da na skladištu materijala imaju 100-tinjak tona soli i 50-ak tona agregata. Uzel je naveo kako će ove godine na raspolaganju imati 6 ekipa, koje će se brinuti o stanju na 170 kilometara gradskih prometnica, te na 50-ak parkirališnih mjesta. Predstavnici Kutine kroz nekoliko će dana obići i Komunalne servise Kutina, koji će biti zaduženi za čišćenje nogostupa u Gradu, te gradskih parkirališta.