Škola u Ninčevićima tek dogodine

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 4, 2017 |

Puno je razina na kojima može doći do komplikacija pri izvođenju jednog projekta. Nitko to ne zna bolje od Dalmatinaca jer su neki od ključnih projekata zastajali na svim mogućim razinama, od imovinsko – pravnih odnosa do konstantnih probijanja rokova izvođača radova. Najnoviji su primjeri škola u Ninčevićima i most Trogir-Čiovo.

 

Škola u Ninčevićima će svoja vrata otvoriti tek sljedeće godine, a ne ove, kako je prvotno planirano. U konkretnom projektu sreće nije bilo s izvođačem radova.
Vrijednost izgradnje mosta kopno-otok Čiovo, čija je gradnja počela u veljači 2015., nešto je veća od 207 milijuna kuna, od čega će se oko 180 milijuna sufinancirati iz europskih fondova.

 

Most će biti dug 547 metara, a bit će i 25 metara iznad morske površine, samo je pitanje kada. Nakon što je prošle godine završetak gradnje mosta Trogir-Čiovo odgođen za lipanj 2017., sada je sigurno da ni taj rok neće biti ispoštovan već će u najboljem slučaju most biti završen u veljači sljedeće godine.
Hrvatske ceste raskinule ugovor s tvrtkom Viadukt, a građani Trogira i mještani Čiova samo su slegnuli ramenima. Boljem se, poučeni iskustvom, nisu ni nadali i zapravo bi većinu, kažu, iznenadilo, ako se most ikada i završi.