Škola ambasador Eurospkog parlamenta” 4. gimnazija Marko Marulić

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: listopad 13, 2017 |

Splitska IV. gimnazija  „Marko Marulić“ jedna je od 15 izabranih škola koje sudjeluju u programu „Škola ambasador Europskog parlamenta” koji se od ove školske godine provodi i u Hrvatskoj. Prijam u elitno eurpsko društvo gimnazijalci su i prigodno proslavili.

 

Cilj programa je razvijanje mladih o utjecaju Europe na njihovu svakodnevicu i bolje razumijevanje funkcioniranja i mogućnosti koje pruža EU svojim građanima..

 

Program se provodi kroz šest modula . Mladi ambasadori , učenici izborne nastave  Politika i gospodarstvo, informiraju svoje kolege o europskoj parlamentarnoj demokraciji, organiziraju tematska događanja, kvizove i igre , te svojom kreativnošću  i inovativnošću oplemene ovaj program , kroz koji ih vodi viši ambasador profesorica  Natalija Palčić.

 

Gimnazija Marka Marulića joše se ranih devedesetih godina uključila u EU programe, kroz koje su se bavili temama ekologije, hmanitarnim akcijama štoje rezultiralo uključivanjem u projekt „Građanin

 

U projektu je sudjelovalo 13 učenika koi su tada polaznici drugog danas trećegrazreda Marka Marulića. Njihovo buduća zadaće je da stečeno znanje prenose osim školskim kolegama i izvan škole, te da potaknu i ostale splitske škole na uključivanjeu  projekt  Škola amabasdor Europskog parlamenta.

 

Učenici 4. Gimnazije Marka Marulića nadaju se i odlasku u Brisel ili Strasbourg gdje će stečeno teoretsko znanje moći spojitis  praksom.