Sjednica splitskog Gradskog vijeća

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: prosinac 6, 2017 |

Splitske gradske vijećnike na klupama su jutros dočekale šibe. A šibu je dobio i odnedavno poznati dalmatinski aktivist Robert Pilipović, kojem je zabranjen ulazak u vijećnicu budući je javno najavio da namjerava raditi „show“. Podjele među vijećnicima izazvala je i minuta šutnje za generala Praljka. A što se još događalo na sjednici koja je podijeljena na dva radna dana, a na kojoj bi se trebao donijeti gradski proračun za iduću godinu, otkriva nam Mario Vukašin.

 

Predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov na samom je početku sjednice objasnio zašto neće dopustiti da na njoj prisustvuje građanski aktivist Rober Pilipović.

 

U nastvaku sjednice oporbeni vijećnici stranke Pametno napustili su gradsku vijećnicu kod odavanja počasti minutom šutnje, generalu Slobodanu Praljku. Čin je to kojeg je inicirala Hrvatska građanske stranke.

 

Ni SDP-ovci nisu nisu željeli odati počast  generalu Praljku.

 

SDP-ov koalicijski partner HNS postupio je suprotno od svojih političkih kolega.

 

Prije same minute šutnje Tonči Blažević iz HSLS-a je izvijestio javnost kako HSLS kao dio vladajuće koalicije nije upoznat s odlukom o minuti šutnje  koja je usuglašena dan ranije na klubu vijećnika na kojoj HSLS nije sudjelovao.