Sisak, grad dobre energije

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 18, 2015 |

Od grada koji je 2013. bio zatvoren prema građanima, u kojem su se gomilali gubici i vladala netransparentnost te manjak vizije i projekata, u dvije smo godine napravili grad u kojem se bolje upravlja likvidnošću, naplata potraživanja je na visokih 97 posto, a provedene su i objedinjene javne nabave putem čega smo uštedjeli više od 500 tisuća kuna, istakla je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček na konferenciji za novinare u povodu dvije godine mandata.

 

U dvije godine mandata aktualne vlasti u Sisku je otvoren novi vrtić i škola, osiguran je besplatan prijevoz za nezaposlene, udvostručena naknada za novorođenčad, osigurani udžbenici za prvoškolce slabijeg socijalnog statusa, naglasila je između ostalog, gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

 

Posebnu smo pažnju posvetili investitorima i poboljšanju gospodarske slike, rekla je gradonačelnica i dodala: “Izmijenili smo odluku o visini i zonama komunalnog doprinosa, uveli smo individualan pristup problemima i teškoćama svakog gospodarstvenika, a mjerama za poticanje poduzetništva, u sklopu kojih se plaćaju doprinosi za novozaposlene radnike, želimo potaknuti zapošljavanje.”

 

U naredne dvije godine, sukladno Strategiji razvoja Siska, tri su prioriteta, među kojima i revitalizacija urbanog središta grada. ” Gdje želimo urediti pješačku zonu kao dnevni boravak grada Siska u kojem se održavati sva važnija događanja.” rekla je Ikić Baniček.

 

U sklopu tog projekta povezat će se i Šetnica, Majmunjak i Holandska kuća. Rekonstrukcija klizališta Zibel, izgradnja sportskog igrališta u Naselju, revitalizacija nekadašnjih sadržaja za stanovnike Capraga i uređenje Ciglarske grabe te nastavak uređenja biciklističkih staza, samo su neki od projekata koji bi u naredne dvije godine trebali biti realizirani u Sisku.